Era jocurilor de noroc Barbara Chamberlin  

Bingo – Loto

Bingo, uneori cunoscut sub numele de Loto, este un joc de noroc jucat cu cărți care au o grilă de numere pe ele, fiecare dintre acestea reprezentând un câștig atunci când un rând dintre ele este extras la întâmplare. Bingo este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc low-cost de pe planetă.

Fiecare participant cumpără una sau mai multe cărți împărțite în spații numerotate și goale pentru a juca bingo, un tip de loterie. Un „bancher” strigă o serie de numere la întâmplare, în general până la 75 sau 90. Primul jucător care primește o carte (sau o linie) cu toate numerele numite țipă „bingo” sau „casă” și colectează întreaga carte. miza bani, în general mai puțin un anumit procent dacă legislația locală permite acest lucru. O altă variantă comună este lăsarea pătratului central de pe card gol. Câștigătorul este primul jucător a cărui carte are cinci numere numite la rând – pe verticală, pe orizontală sau pe diagonală. Recompensa jackpot-ului ar putea valora zeci de mii de dolari. În majoritatea statelor în care alte tipuri de jocuri de noroc sunt interzise, ​​bingo este legal. Este legal în Irlanda dacă încasările sunt donate unor organizații de caritate și este strict controlat în Regatul Unit, unde sălile de loto au fost impozitate în 1966.

Bingo

Bingo a primit multe nume diferite și a fost jucat în multe moduri diferite. Lotto (sau loto), un joc pentru copii, a fost primul nume documentat în 1778. Versiunea originală americană, cunoscută sub numele de keno, kino sau PO-keno, datează de la începutul anilor 1800. Singura formă de jocuri de noroc aprobată în forțele armate britanice, cunoscută sub numele de tombolă (1880) în Marina Regală și casă (1900) în Armată. Beano, norocos, radio și avere sunt alte nume folosite în Statele Unite. În timpul Marii Depresiuni din anii 1930, o variantă (denumită în mod obișnuit ecran) a fost populară în cinematografele, cu o noapte în fiecare săptămână desemnată ca noapte bancară, când spectatorii primeau carduri de bingo gratuite cu biletele de intrare și recompense în valoare totală de sute de dolari în numerar sau obiecte.

Mumblety-peg

Mumblety-peg, adesea scris mumbled-peg sau mumbly-peg, este un joc de îndemânare jucat cu un cuțit, în general un jackknife. Numele său inițial a fost bolborosit peg. Jocul a fost jucat pentru prima dată în Insulele Britanice în secolul al XVII-lea. Scopul jocului este ca fiecare participant să răstoarne sau să arunce cuțitul într-o serie de mișcări până când acesta se lipește în pământ și stă în picioare după fiecare. Cele mai populare posturi sunt (1) răsturnarea din palmă, (2) răsturnarea din dosul mâinii, (3) răsturnarea cu o răsucire a pumnului, (4) aruncarea cu vârful lamei între degetul mare și arătător și (5) aruncarea cu vârful lamei între degetul mare și arătător. (5) aruncarea înapoi peste cap, (6) aruncarea de pe fiecare umăr sau în spatele fiecărei urechi, (7) aruncarea între dinți și (8) aruncarea în jurul capului din spate.

Cu excepția cazului în care un jucător câștigă îndeplinind toate pozițiile, fiecare jucător joacă pe rând până când ratează, apoi reia când ceilalți jucători ratează. Numele jocului derivă dintr-o pierdere necesară în primele zile ale jocului: un cuier mic a fost înfipt în pământ printr-un număr specificat de lovituri de cuțit, iar învinsul a fost nevoit să scoată cuiul cu dinții („mormăie cuțitul” ).

Leave A Comment